O przedsiębiorstwach produkujących ciastka.

Przemysł cukierniczy o wartości 30 miliardów dolarów w Stanach Zjednoczonych jest zdominowany przez cukiernie komercyjne. Według Hoover's Inc., w 2012 roku, 50 największych cukierni, takich jak Hostess, miało 75 procentowy udział w przychodach. To zła wiadomość. Dobrą wiadomością jest to, że po stronie handlu detalicznego największe firmy generują zaledwie 15% przychodów. Oznacza to, że jako mały przedsiębiorca masz potencjał, aby prowadzić dobrze prosperujący biznes ciastkarski. Różne ciasta. Ciasta są dostępne we wszystkich kształtach i rozmiarach, podobnie jak ciastka dla firm. Do firm zajmujących się produkcją ciast należą ciasta ślubne i ciastka na specjalne zamówienie na specjalne okazje. Dostarczanie ciastek upominkowych pocztą jest opłacalne. Inną alternatywą jest hurtowe dostarczanie dań dla smakoszy do restauracji. Uruchomienie małej cukierni domowej jest możliwe pod warunkiem, że kuchnia spełnia określone standardy zdrowotne. Nauczanie innych, jak piec i dekorować ciastka wymaga mniejszych nakładów inwestycyjnych niż niektóre z firm produkujących ciastka. Licencje i zezwolenia. Dokładnie to, czego potrzebujesz, zależy od lokalizacji i rodzaju firmy produkującej ciastka. Różne miasta mają różne wymagania. Większość z nich posiada strony internetowe, na których dostępne są konkretne informacje. Najprawdopodobniej będziesz musiał uzyskać pozwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej od miasta, pozwolenie od podmiotu zajmującego się żywnością oraz pozwolenie na sprzedaż w celu pobierania podatku od sprzedaży. W przypadku pieczenia ciast, kuchnia, sprzęt, magazyn, piekarnik, lodówka i lokalizacja muszą być sprawdzone w celu spełnienia norm bezpieczeństwa i zdrowia. Jeśli myślisz o rozpoczęciu działalności w domu, kuchnia nadal będzie musiała być zatwierdzona. W wielu przypadkach kuchnia domowa jest w ogóle nie do przyjęcia. Jeśli tak jest, trzeba znaleźć miejsce, które będzie dopuszczone i tam piec wyroby. Restauracja, która oferuje tylko śniadania i obiady, jest jedną z opcji. Innym rozwiązaniem jest kościół z kuchnią. Trzecią opcją jest wynajem obiektu. Wyposażenie. Mikser, którego używasz do pieczenia kilku ciastek w weekend dla przyjaciół i rodziny, szybko się wypali,…

Historia Sushi

W tym poście nakreślimy historii sushi, od skromnych początków sprzed wielu stuleci, aż po restauracje, w których sushi jest sprzedawane. Jedną z pierwszych rzeczy do wyjaśnienia jest wyjaśnienie nazwy sushi. Określenie "sushi catering" nie oznacza w rzeczywistości ryb surowych. Zamiast tego odnosi się do ryżu konserwowanego octem, który może być podawany z różnymi polewami, które mogą, ale nie muszą zawierać surowych ryb. Podobnie jak w przypadku wielu dawnych potraw, prawdziwe pochodzenie sushi jest trochę zamglone, podlega oświadczeniom i wzajemnemu zgłaszaniu roszczeń z wielu źródeł. Rybacka opowieść. Prastare japońskie żony opowiadają o starszej kobiecie, która ukryła swoje garnki ryżu w tajemniczych zagajnikach, aby złodzieje ich nie znaleźli. Kiedy było to bezpieczne, zebrała swoje garnki, aby stwierdzić, że ryż zaczął fermentować. W zagajniku, obok doniczek fermentującego ryżu, znajdowały się resztki ryb pozostawionych przez rybołów. Mówi się, że starsza pani zmieszała kawałki ryb z ryżem, aby stworzyć smaczną miksturę. Mieszanka była nie tylko pyszna, ale także ryż fermentujący służył jako metoda konserwowania ryb. Chińskie i południowo-wschodnie kraje pochodzenia azjatyckiego Choć to wspaniała historia, prawdziwe początki sushi są mniej oczywiste. Pierwsze wzmianki o sushi można znaleźć w chińskim słowniku z IV wieku, który opisuje proces umieszczania solonych ryb w gotowanym ryżu w celu rozpoczęcia procesu fermentacji. Jednak proces do jakiego opis ten się odnosi, tj. stosowanie sfermentowanego ryżu jako środka konserwującego ryby, faktycznie wywodzi się z 2 wieku południowo-wschodniej Azji, gdzie ślady tej starożytnej praktyki można jeszcze dzisiaj zobaczyć. Przeprowadzka do Japonii Po raz pierwszy Sushi pojawiło się w Japonii w IX wieku. W tym czasie kraj w dużej mierze buddyjski przyjął solone ryby jako alternatywę dla mięsa, którego buddyści nie jedzą. W tym czasie Japończycy jako pierwsi przygotowują sushi jako danie pełnowartościowe. Zjadali sfermentowany ryż z rybami, zamiast po prostu używać ryżu jako środka konserwującego i wyrzucali go jak Chińczycy i kraje Azji…

Czy restauracja włoska może być sukcesem?

Kuchnia włoska już dawno została pokochana przez Polaków. Dzisiaj włoskich restauracji jak i pizzerii jest ogrom. Czy ma więc sens otwieranie kolejnych tego typu lokali? Jak prowadzić taki biznes, aby odniósł sukces? (więcej…)